French press BARISTA&Co 8 Cup Gold/zlatý, 1l.
French press BARISTA&Co 8 Cup Gold/zlatý, 1l.
Popis produktu
French press s jemným nerezovým filtrom a objemom 1 liter, v krásnej materiálovej kombinácii číreho skla a nerezu v povrchovej úprave zlata od britskej spoločnosti Barista&Co dodá punc exkluzivity každej kuchyni a každej šálke kávy. Sklenená nádobka s odmernými ryskami je vyrobená z odolného borosilikátového skla. Kovové diely z nerezovej ocele s príťažlivými povrchovými úpravami, takže tak o životnosť ako aj estetickú stránku vášho French pressu sa naozaj nemusíte báť a pokojne sa môžte zameriavať na rozvoňanie domu kávou pre celú rodinu či návštevu.
Rozmery: 23 x 13,5 x 12,5 cm
Objem: 1000 ml.
S objemom 1 liter sa tento French press výborne hodí aj do firemných kuchyniek menších kolektívov. Výrobný aj ako krásny darček pre každého milovníka kávy, kolegu či šéfa ak o ňom viete, že káva je jeho slabosťou. Pre úplnú dokonalosť môžete darček doplniť aj sypátkom na zdobenie cappuccina v identickej povrchovej úprave. Krásna a kvalitná sada od spoločnosti Barista&CO poteší spolu s kvalitnou kávou tak chuťové bunky ako aj oko, a vy s ňou určite zabodujete a spravíte obdarovanému veľkú radosť. A váš darček, hoc aj kolektívny môže byť pokojne uvítacou časťou každej vašej budúcej návštevy či firemnej porady.
Dodávaný v papierovej darčekovej škatuli s ilustračnou potlačou.
Čo je French Press?
French Press je termín označujúci jednoduchú a elegantnú prípravu kávy. Ide vlastne o valcovú často sklenenú, alebo kovovú nádobu s piestom, na ktorom je umiestnený filter a vrchnák. História tohto spôsobu prípravy kávy siaha až do roku 1852 a do celého sveta sa rozšíril názov French Press
Príprava:
1. French press nádobku postavte na rovnú neklzkú plochu. Nádobku predhrejte vriacou vodou.
2. Použite čerstvo mletú kávu so strednou zrnitosťou namletia.
3. Do predhriatej nádobky s vytiahnutým sitkom nasypte kávu (odporúča sa 7g(15ml) na 100ml vody).
4. Priveďte vodu do bodu varu a nechajte najmenej 40 sekúnd odstáť (správna teplota by mala byť 92–96 °C). 5. Polovicu vody nalejte do french pressu a po dobu 20 sekund nechajte kávu rozvinúť (káva vytvorí na hladine tenkú vrstvu). Následne dolejte zbytok vody - dbajte na zvlhčenie každého zrnka. Po 1 minúte louhovania môžete kávu zamiešať, pred nasadením filtra môžete lyžičkou odstrániť vrstvu z hladiny.
6. Kávu luhujte max. 4 minúty. Vrchnák s filtrom (sitkom) nasaďte na nádobku a sitko pomaly stlačte (pre stlačenie nepoužívajte zbytočne veľkú silu).
7. Ihneď po stlačení kávu prelejte do pripravených nahriatych hrnčekov alebo do termosky. Kávu nenechávajte ve french pressu - jej chuť sa rýchlo kazí.
Nebojte sa experimentovať. Všetko záleží od vašej chuti.
V texte boli použité odporúčania odborníkov z pražiarne DOUBLESHOT - všetko o histórii a ďalšie užitočné informácie nájdete na doubleshot.cz.
Ďalšie informácie
Kód tovaru | 6BC002-024 |
---|---|
Materiál | nerez, borosilikátové sklo |
Objem | 1 liter - 8 cappuccino šálok |
Povrchová úprava | gold - zlatá |
Rozmer | 23 x 13,5 x 12,5 cm. |
Technické informácie | Odmerná stupnica množstva kávy na okraji sklenenej nádoby |
Pre koho | Výborný darček pre každého milovníka kávy, kolegu či šéfa, ak je káva jeho slabosťou. Darček môžete doplniť sypátkom na zdobenie cappuccina v identickej povrchovej úprave a potešiť celou exkluzívnou sadou. |