Dvojplášťový french press (meď/nerez), 1l., KITCHEN CRAFT Le´Xpress
Dvojplášťový french press (meď/nerez), 1l., KITCHEN CRAFT Le´Xpress
Popis produktu
Elegantný French press s dvojstennou nerezovou konvičkou s medenou povrchovou úpravou a objemom 1 liter.
Objem: 1 L
Nie je vhodný na ohrev na sporáku.
French Press
French Press je termín označujúci jednoduchú a elegantnú prípravu kávy. Ide vlastne o valcovú často sklenenú, alebo kovovú nádobu s piestom, na ktorom je umiestnený filter a vrchnák. História tohto spôsobu prípravy kávy siaha až do roku 1852 a do celého sveta sa rozšíril názov French Press
Príprava:
1. French press nádobku postavte na rovnú neklzkú plochu. Nádobku predhrejte vriacou vodou.
2. Použite čerstvo mletú kávu so strednou zrnitosťou namletia.
3. Do predhriatej nádobky s vytiahnutým sitkom nasypte kávu (odporúča sa 7g(15ml) na 100ml vody).
4. Priveďte vodu do bodu varu a nechajte najmenej 40 sekúnd odstáť (správna teplota by mala byť 92–96 °C). 5. Polovicu vody nalejte do french pressu a po dobu 20 sekund nechajte kávu rozvinúť (káva vytvorí na hladine tenkú vrstvu). Následne dolejte zbytok vody - dbajte na zvlhčenie každého zrnka. Po 1 minúte louhovania môžete kávu zamiešať, pred nasadením filtra môžete lyžičkou odstrániť vrstvu z hladiny.
6. Kávu luhujte max. 4 minúty. Vrchnák s filtrom (sitkom) nasaďte na nádobku a sitko pomaly stlačte (pre stlačenie nepoužívajte zbytočne veľkú silu).
7. Ihneď po stlačení kávu prelejte do pripravených nahriatych hrnčekov alebo do termosky. Kávu nenechávajte ve french pressu - jej chuť sa rýchlo kazí.
Nebojte sa experimentovať. Všetko záleží od vašej chuti.
V texte boli použité odporúčania odborníkov z pražiarne DOUBLESHOT.
Ďalšie informácie
Kód tovaru | KCLXDBLCOP |
---|---|
Materiál | nerez |
Dizajn | meď |
Pre koho | Ako krásny a hodnotný darček určite poteší každého milovníka kávy. |